У луцькому Будинку офіцерів хочуть зробити креативний освітній простір

07 Серпня 2020, 17:40
У Будинку офіцерів 1207 Джерело: Перший
У Будинку офіцерів

Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук розповів, як готуються реанімувати унікальну луцьку пам’ятку. 

У планах – облаштувати там креативний культурно-освітній простір, пише «Конкурент». 

За словами ректора ЛНТУ Петра Савчука, лише минулого тижня університет отримав  повне право користуватися будівлею. Тож тепер ЛНТУ готує проєктну документацію і має багато ідей щодо того, як облаштувати 100-річний будинок.

 

Довідка. Земельний банк проєктували у 1928 році, відкрили установу в листопаді 1930-го за участі місцевої і немісцевої еліти. Автор проєкту - архітектор Мар’ян Лялевич, працював у жанрі академічного класицизму. Луцький земельний банк об’єднував дві споруди: це не лише власне банк, а й будинок за ним, де жили працівники установи. Корпус банку має два флігелі по боках. Нині вони теж у занедбаному стані. Будівля - триповерхова. У роки Другої світової його використовували як адмінприміщення, згодом колишній банк став Будинком офіцерів. У 90-ті чимало приміщень усередині здавали в оренду, тут були славнозвісні луцькі дискотеки того часу. Напочатку 2000-х будівлю передали на баланс Міносвіти. Зрештою, Міносвіти - на баланс ЛНТУ. Коштів на реставрацію ЛНТУ не має, пообіцяли тримати в належному стані. Але споруда фактично гниє.

 

Як запевняє Петро Савчук, тут планують облаштувати культурно-освітній простір в поєднанні з креативними індустріями. Це може бути мовний центр, а також бізнес-школа, де вчителями та консультантами стануть студенти ЛНТУ. 

У частині приміщення хочуть облаштувати реабілітаційний або оздоровчий центр. А в іншій – створити кафе і готель, де студенти з готельно-ресторанної справи зможуть відпрацьовувати свої навички, а туристи – відпочивати. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024