Австралієць розшукав родичів на Рівненщині

29 Квітня 2020, 12:40
Alexander Bunting-Czernotowycz 1554 Джерело: фб-сторінка Олександра Бунтінг-Чернотович
Alexander Bunting-Czernotowycz

Австралієць українського походження Олександр Бунтінг-Чернотович (Alexander Bunting-Czernotowycz) шукає родичів на Рівненщині. 

Оголошення про пошук рідних чоловік опублікував у спільності «КЛЕВАНЬ&ОРЖІВ ІНФО», адже саме з Клеваня ще в 90-х роках його бабусі надходили листи. 

За словами іноземця, його бабуся була родом з села, що  поблизу Дубна. 18 років тому вона померла, після чого зв'язок із рідними з Рівненщини обірвався. 

«Мене звуть Олександр. Я з Австралії. Я приєднався до цієї групи, оскільки вважаю, що у мене можуть бути родичі, які живуть у вашому районі. Давно загублені родичі. Моя бабуся народилася в навколишніх селах Дубно, і старі листи, надіслані між бабусею та її родичами у 90-х роках, свідчать, що тут живе Варвачук», - йдеться в оголошенні від австралійця. 

Бабусю Олександра звали Феодосія Гребар. Чоловік опублікував також декілька світлин листів з адресатом з селища Клевань-1. Насправді, родина австралійців не знає, ким приходяться їм Варвачуки, однак припускають, що Марина Варвачук, з якою листувалась колись бабуся, могла бути її племінницею. 


Серед листів є також адресат зі села Привільне Дубенського району. Імовірно, саме звідти родом могла бути Феодосія Гребар. 

Жителі Клеваня відразу відгукнулись на оголошення про пошук рідних. Виявилось, що Марини Варвачук уже немає в живих, однак у селищі за тією ж адресою проживає її донька Юлія. 

«Це дивовижна новина! Скажу мамі, вона буде така щаслива. Ми думали, що неможливо простежити родинні зв'язки, бо пройшло так багато часу. Моя мати востаннє розмовляла з родичами 18 років тому, коли моя баба померла, щоб повідомити про це. Я дякую за допомогу. Я хочу приїхати до Клеваня, коли коронавірус закінчиться», - написав Олександр 

Читайте також:

Помер Великий герцог Люксембурга Жан – нащадок князів Острозьких і Заславських

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024