Історія авіації у фотографіях: лучанам розповіли про життя над містом

01 Березня 2017, 09:36
1891

Краєзнавцям, льотчикам та тим, хто захоплюється літальними апаратами, прочитали відкриту лекцію про 100‑річну історію авіації на Волині.

Лучани слухали, дивились фото, ділились враженнями в Центрі туристичної інформації у вівторок, 28 лютого.

У ролі лектора виступив співзасновник Організації Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ» Ілля Сметанін.

«Сьогодні прийшли люди, які дійсно віддані авіації, які цю справу люблять та «хворіють» нею», –  зазначив Ілля Сметанін.

На зустріч завітав заступник луцького міського голови Сергій Григоренко. Він подякував Організації Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ» та висловив надію, що вже в 2017 році Луцьк знову стане авіаційним містом.

З його слів, голова Волинської обласної адміністрації Володимир Гунчик займається тим, щоб 204-ту бригаду тактичної авіації перевели в Луцьк. Після виведення з Криму представники авіації тимчасово знаходяться в Миколаєві. Також посадовцям потрібно вирішити проблему з наявністю казарм та ряд інших проблем.

Після висловлення сподівань лекція стартувала. Чимало цікавих фактів пролунало протягом заходу. Ілля Сметанін стисло розповів що ж відбувалось над Луцьком протягом сторіччя, показав фото перших на Волині аеропортів та льотчиків-героїв Першої та Другої світових війн. Серед слухачів виявились і такі, що особисто могли поділитись враженнями від спілкування з відомими у світі авіації людьми.


Близько трьох десятків прізвищ, майже стільки ж історій про кожного з героїв та незліченна кількість фото. Гості заходу мали нагоду побачити унікальні кадри, зроблені радянськими та німецькими пілотами. Схеми польотів над Волинською областю, фото розбитих під час війн літаків, особливі пам’ятники авіації продемонстрував Ілля Сметанін.










Під час лекції присутні охоче жартували. Особливо сподобались фото перших аеропортів, які виглядали, як звичайні хати.

«Який гарний термінал та автоматичні скляні двері», – сміялись гості заходу.

В результаті, «хворі» авіацією залишились задоволеними, а Ілля Сметанін анонсував курс історії авіації. Завдяки таким лекціям лучани зможуть краще зрозуміти, що відбувається не в місті, а над ним.


Лекцію слухала Юлія КАРМАНСЬКА

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024