Ретро-фото: в об'єктиві - Шацьк спортивний

27 Квітня 2020, 09:00
2620

Не одне покоління шачан щирим словом вдячності згадує вчителя Шацької школи І-ІІІ ст. Василя Марковича Семенюка. Його унікальні уроки фізичного виховання лишили неза­бутній слід у житті учнів, вихо­вали сильних особистостей, по­в’я­зали їхній професійний вибір з фізкультурою.

Не стираються з їхньої па­м’яті ходіння взимку на лижах, заліки з плавання на озері Чорне, щорічна першість школи з бас­кетболу,  досконалі акробатичні виступи учнів і самого вчителя, шкільні змагання з багатоборства. Троє випускників Василя Марковича стали майстрами спорту міжнародного класу, десятки – кандидатами в майстри спорту. Більше 100 його  учнів обрали професію вчителя фізкультури.  

«Ні до приходу Василя Марковича, ні після його виходу на пенсію Шацька школа не мала фізкуль­турника такого рівня», – кажуть його випускники.

А ще Василь Семенюк з 1957 року професійно займався фотографуванням. Ази фотомистецтва опанував на гуртку у Володимир-Волинському педучилищі. У Шацьку жодне свято, жодна подія не обходилися без його фотокамери. Василь Маркович сам і фотографії робив. Його старання не лишилися непоміченими – в обласному конкурсі фоторобота вчителя зайняла перше місце, за що автор був нагороджений грамотою Міністерства освіти.

Видання Район.Шацьк починає публікувати цикл фотографій, автором яких є шачанин Василь Семенюк та його помічники. Перший матеріал присвячуємо темі спорту.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Читайте також: Фото світязянок у 1911 році

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024