Історія Гостинного двору та церкви Святого Миколая у Луцьку

20 Січня 2023, 13:26
Історія Гостинного двору та церкви Святого Миколая у Луцьку 3177
Історія Гостинного двору та церкви Святого Миколая у Луцьку
На ютуб-каналі «Гадзінник» вийшло відео про історію Гостинного двору Прайзлерів та церкви Святого Миколая. 
 
У новому відео Олексій Гадзінський розповів про історію Гостинного двору Прайзлерів та церкви (на підземеллях якої збудовано Гостинний двір) та найдревніше перехрестя Луцька. 
 
Він також запрошує прийти на громадські слухання, на яких і вирішуватиметься доля цієї будівлі. Вони відбудуться 27 січня на Богдана Хмельницького, 1. Початок о 14 годині.
 
Нещодавно у Луцьку зруйнували стіну з муралом Гостинного двору Прайзлерів. Нагадаємо, що протягом серпня 2022 року на платформі «Спільнокошт» близько 500 людей зібрали 100 тисяч гривень на розвиток проєкту на території Двору. Ще 300 тисяч залучили у взаємодії з волонтерською ініціативою «Будуємо Україну разом». 
 
Детальніше про Олексія Гадзінського та його блог можна дізнатися тут.
 

Довідково:

Олексій Гадзінський – політолог та маркетолог, випускник Вроцлавського університету. Проєкт «Гадзінник» – це його особистий блог, де він планує ділитися думками, дослідженнями, фото та спостереженнями. Основні платформи – телеграм для текстів та ютуб для відео, фейсбук та інстаграм – більше ознайомлювальні сторінки. Найповніша інформація, за словами Олексія – в телеграмі.

Читайте також: Луцька війна: обстріл кіньми замку Любарта. Епічна історія Волині

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024