Відеоісторія «Перед світанком»: волонтерка Дарина Нагорнюк розповіла про втрату сина та шлях до перемоги

05 Липня 2022, 22:43
Дарина Нагорнюк 6336
Дарина Нагорнюк

Дарина Нагорнюк – волонтерка Жіночої сотні Самооборони Майдану Волині, 59 років, родом з Львівщини з сільської багатодітної сім’ї, проживає у Луцьку.

Має інженерно-технічну освіту. Перша робота за освітою була у Прибалтиці, де побачила інший народ-людей не заражених вірусом радянської пропаганди.

З чоловіком не пропускали жодного мітингу на підтримку Незалежності України. Потім – грандіозне святкування 500-річчя козацтва. Далі – Помаранчева революція. Одне з зацікавлень сім'ї – історія. Жили, працювали і ростили двох дітей.

З початку 2014 року, початку російсько-української війни, разом з такими ж активними жінками Луцька волонтерила на підтримку захисників України.

Тому у лютому 2022 року, коли відбулося повномасштабне вторгнення Росії, вже знала свій фронт роботи і знала з ким буде поруч.

Чоловік Ігор –  архітектор, пішов у військо у 2014 році і тепер знову служить в ЗСУ.

Син Маркіян – архітектор.  24 лютого став солдатом ЗСУ, 3 місяці на фронті захищав Батьківщину . Загинув у жорстокому бою під Попасною, захищаючи «трасу життя» Бахмут- Лисичанськ. Йому було 29 років.

***

Проєкт «Маленькі кроки до великої перемоги» Волинської Фундації втілюється у рамках проєкту Громадськість за демократизацію за сприяння Європейського Союзу, який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій.

Інформаційні партнери: Громадське.Волинь, Район.Луцьк, Сила правди, t1.ua - Твій портал, Insider Media - новини Луцька та Волині, Волинська служба новин.

Локація: Культурно-мистецький центр «Красне».

Окрема подяка 12 Канал

Зйомка та монтаж: Олександр Слобода

Інтерв'юер: Марія Доманська

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
21.04.2024