Як в Ужгороді досліджують модерністську архітектуру часів Чехо-Словаччини

01 Жовтня 2021, 18:30
План кварталу Малий Ґалаґов, який розробив Адольф Лібшер 1316
План кварталу Малий Ґалаґов, який розробив Адольф Лібшер
Ліна Дегтярьова та Олег Олашин почали досліджувати модерністську архітектуру Ужгорода часів Чехо-Словаччини в рамках просвітницького урбаністичного проєкту «Uzhhorod Modernism» ще сім років тому. Про це пише Varosh.
 
Виглядає так, що захоплення перетворилося на справжню справу життя. Адже саме завдяки дослідникам та активістам, містяни відкрили для себе досі невідомі факти про сотні міських будівель – їхній унікальний вигляд, зіркових архітекторів, які їх споруджували, можливість потрапити до ЮНЕСКО, а також про важливість збереження цих пам’яток.
 
Через soft-методи Ліна та Олег прищеплюють містянам правильну культуру ставлення до історичного середовища, в якому ми живемо. Більше того, вже випустили кілька друкованих видань, беруть активну участь у рішеннях консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при Закарпатській ОДА.
 
Утім одна з найбільших перемог – двоє відреставрованих сторічних дверей з історичних будівель та треті – у майстерні. Подивіться як це відбувається і закохайтеся в Ужгород та його архітектурне надбання.
 
 
 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024