Ролик про міфи «Золотого вересня». ВІДЕО

03 Вересня 2021, 16:38
«Золотий вересень» 1939 року 2337
«Золотий вересень» 1939 року

Друга світова війна розпочалася 1 вересня і до цієї дати Український інститут національної пам'яті презентує новий відеоролик «Золотий вересень», що створили у межах відеопроєкту «Війна і міф».

У ролику розвінчують міф про те, що приєднання території Західної України сприймалось населенням як визволення «з-під панського гніту». 

«Акцентуємось на підписанні пакту Молотова – Ріббентропа, який включив СРСР у війну в 1939 році як агресора, а не в 1941-му як жертву. Зауважуємо, як місцевим населенням сприймався прихід радянської влади. Наголошуємо на жорстоких та репресивних методах встановлення радянської влади на теренах Західної України, жертвами якої стали десятки тисяч людей» – йдеться на сайті УІНП.

Читайте також: Темний ліс пам’яті: репортаж з однієї братської могили

Виробництво: Prosto Production. Над випуском працювали Тетяна Бойко, Зоя Бойченко, Антон Дробович, Максим Майоров, Володимир Тиліщак, Вікторія Яременко.

У відео використали матеріали книги «Війна і міф: невідома Друга світова» за редакцією Володимира В’ятровича, Олександра Зінченка, Максима Майорова, а саме: міф «Золотий вересень» – українці радо вітали прихід радянських військ» (автор – Олександр Зінченко).

Читайте також: Поки син воював у лавах Червоної армії, батька оунівця розстріляли. #ЦінаІсторії

Довідково: 

Головною метою відеопроєкту «Війна і міф» є деконструкція радянських міфів та перешкоджання використання історії Другої світової війни в політичних та пропагандистських цілях, зокрема країною-агресором. 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024