Таємниці війни: чи була готова Україна до прямого вторгнення регулярних військ Росії

29 Серпня 2021, 16:29
Чи була готова Україна до прямого вторгнення 2208
Чи була готова Україна до прямого вторгнення

У серпні 2014-го сталося  пряме вторгнення в Україну російських регулярних військ. Чи була Україна до цього готовою, що могла протиставити ворогу, які сили залучили росіяни?

Про це йдеться в «Таємницях війни» на 5 каналі.

«Проаналізував похвилинно на мапі  події 24-29 серпня 2014 року, які відбулися навколо Іловайська. Вивчив і порівняв наявні оперативні документи. Проаналізував інформаційну підтримку процесів від Кремля. У книзі Іловайську присвячені шість, якщо не сім детальних глав.
Але щоб говорити далі публічно, чекаю, коли Венедиктова опублікує, як обіцяла результати розслідування Генеральної прокуратури. Нічого від цього документу особливо не очікую, напевно, буде політизована і неграмотна лабуда, як сумнозвісний звіт парламентської ТСК, але все одно треба подивитись.
І нехай на мене не ображаються, але справжній герой Іловайська  комбриг-51 полковник Пивоваренко. Він прибув зі своєю командою (близько 1500 осіб), щоб допомогти заблокованій групі. Але невдовзі після вивантаження з ешелону за ними приїхали автобуси  з Волині, і 1200 людей героїчно подалися додому.
Планую відновити імена цих «героїв» (принаймні офіцерів). Аби щороку 29 серпня надсилати їм список смертей.
Але комбриг Пивоваренко виконав наказ, і з невеликою групою вірних присязі прибув у Іловайськ. А 29 серпня, сім років тому, він там загинув», – пише у фейсбуці військовий експерт каналу Олександр Сурков.
 
Учасник програми генерал Віктор Назаров згадує та аналізує ті події, зокрема і участь у них воїнів 51-ої механізованої бригади з Володимира-Волинського.
 
«Болісна тема з 51 бригадою, що була потім розформована… Мені подзвонили увечері, 24 серпня, що зібрали в базовому таборі підрозділи 51 бригади (близько 1,5 тисячі осіб), це потужна сила: озброєння, військова техніка…А наступного дня вранці дзвонять і кажуть, що нема бригади… Як? Починаємо розбиратися – справді понад 1000 людей залишило позиції… Правда, близько 450 бійців із командиром бригади залишилося виконувати свій обов’язок», – розповідає генерал (на відео – з 23 хвилини).
 
 
 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром