Підслухано в Бучі

10 Квітня 2022, 15:48
Акція протесту у Лондоні проти війни та звірств російської армії БЛОГ 9498
Акція протесту у Лондоні проти війни та звірств російської армії

Які розмови бучанських катів перехопили німецькі розвідники і що про це написала світова преса.

Впливові видання Британії, Австрії, Німеччини та США на перших шпальтах розповіли про перехоплення розмови російських військових. 

Можливо перехоплення розмов Федеральної розвідувальної служби Німеччини, про вбивство мbрних жителів у Бучі був найважливішим аргументом при голосуванні з питання виключення Росії з комісії ООН з прав людини. Крім цього, цей перехват ляже в основу суду про військові злочини у Бучі.

1. Британія. The Guardian

Російські військові «записали розмови про вбивство мирних жителів». Про це пише «The Guardian». Радіопередачі, в яких російські солдати говорять між собою про навмисні вбивства мирних жителів в Україні, були перехоплені службою зовнішньої розвідки Німеччини.

Докази були надані парламентарям представниками служби зовнішньої розвідки Німеччини у середу, 6 квітня.

Читайте також: Перші шпальти світової преси 6 квітня про війну в Україні

Повідомлення про радіопередачі були вперше опубліковані в німецькому журналі новин Der Spiegel, в якому говорилося, що повідомлення стосувалися звірств, скоєних у Бучі, на північний захід від Києва.

Деякі з них можна прямо зіставити з місцями та об'єктами, показаними на фотографіях, які документують наслідки вбивств, повідомляє журнал. У вихідні дні в Бучі було виявлено масову могилу, а також десятки трупів мирних жителів, що лежали на землі після виведення російських військ. У деяких убитих були пов'язані руки, інші трупи мали сліди тортур. Вважається, що серед жертв було багато жінок та дітей.

Російський уряд категорично відкидає твердження про те, що вбивства скоїли їхні солдати, яких світові лідери, включаючи Джо Байдена та Олафа Шольца з Німеччини, назвали військовими злочинами. 

Росія неодноразово заявляла, що вбивства було інсценовано. Проте збільшення кількості свідчень додало правдивості.

2. Австрія. Der Standard

Матеріал: «НАТО хоче, щоб Україна була жорсткішою»

Брюссель. На зустрічі в Брюсселі в четвер 7 квітня НАТО оголосило про постачання в Україну додаткових важких озброєнь у відповідь на звірства Росії. До Києва буде доставлено безліч різних систем озброєння, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який також був присутній на зустрічі, заявив після прибуття, що його країні потрібна «зброя, зброя та ще раз зброя», щоб покласти край стражданням свого народу.

Столтенберг також заявив, що НАТО також хотіло допомогти захистити себе іншим країнам-партнерам, таким як Грузія або Боснія та Герцеговина.

У четвер, 7 квітня, було оприлюднено додаткові докази, які мають довести звірства Росії в Україні. За даними Spiegel, Федеральна розвідувальна служба Німеччини перехопила російські радіоповідомлення, згідно з якими вбивства мирних жителів у Бучі не були випадковими діями чи злочинами, вчиненими окремими особами.

Швидше це слід розглядати як нормальні дії російських військових. Радіоповідомлення також вказують на те, що звірства могли мати місце і в інших містах.

3. Німеччина. Passauer Neue Presse

Видання «Passauer Neue Presse» вийшло з головним матеріалом: «Російські солдати обговорили звірства по радіо»

Згідно з повідомленням Spiegel, Федеральна розвідувальна служба (ФРС) перехопила радіоповідомлення російських військових, які містили нову інформацію про звірства в українському місті Буча. 

У прослуховуваннях радіопереговорів обговорювалися вбивства мирних жителів Київської області, а окремі радіоповідомлення пов'язувалися з трупами, сфотографованими у Бучі. 

Читайте такожБучанські кати стояли на Волинському напрямку

Згідно з інформацією в журналі, записи ФРС свідчать про те, що звірства не були ні випадковими діями, ні діями окремих солдатів, що вийшли з-під контролю, а, швидше, матеріал свідчить про те, що вбивство мирних жителів є частиною нормальної поведінки російських військових. це може бути частиною стратегії. Йдеться про поширення страху та жаху серед цивільного населення та придушення опору.

Братська могила та численні тіла, що лежали на відкритій дорозі, були виявлені у місті Буча після виведення російських військ у минулі вихідні. Російський уряд заперечував, що російські війська несуть відповідальність за ці військові злочини, і говорив про підроблені фотографії та відео.

4. США. The Wall Street Journal

«Жахи російського вторгнення оголилися на вулицях Бучі» – пише «The Wall Street Journal» 

БУЧА, Україна. На початку березня Володимир Боровченко йшов у гору вулицею Яблунською, щоб дістатися роботи в будинку для дітей з особливими потребами, і потрапив прямо до російської військової зони. 

Російські війська, просування яких на Київ було зупинено українськими військами, за кілька днів раніше зайняли Бучу. 

Повідомивши місцевих жителів, що вони стурбовані тим, що хтось повідомляє про їхнє місцезнаходження українським військовим, російські солдати наказали людям триматися подалі від вулиці, яка проходить паралельно річці Буча на південній околиці міста.

Для пана Боровченка Яблунська була єдиним способом потрапити на роботу. Снайпер застрелив 68-річного суперінтенданта, впустивши його на дорогу перед зрізаними уламками зеленими воротами, сказав друг, який живе на місці події. 

На момент відступу російських військ минулого тижня на Яблунській лежало 17 трупів, за словами друга, який назвав тільки своє ім'я та по батькові, Василь Миколайович.

Стрілянина на Яблунській була частиною серії вбивств, згвалтувань та пограбувань, яка, за словами мешканців та української влади, ознаменувала місячну окупацію Росією Бучі, багатого міста на північно-західній околиці Києва. За словами українських чиновників, там було вбито кілька сотень мирних жителів, які хочуть зробити Бучу головним експонатом для розслідування можливих військових злочинів у районах, окупованих російськими силами.

Москва заперечує, що завдавала ударів по цивільних особах під час військового нападу на Україну, і назвала відео- та фотозображення з Бучі постановочними. 

У перехоплених радіопереговорах німецької служби зовнішньої розвідки записані розмови російських військовослужбовців щодо вбивств мирних жителів у Бучі та інших районах України перед відступом. Перехоплення, про які вперше повідомив німецький журнал Spiegel, у середу розповіли німецьким політикам та чиновникам.

5. США. The New York Times

«Захід посилює тиск на Путіна, стримуючи вугілля та обмежуючи торгівлю». ООН вилучає Росію з Ради з прав людини на тлі нових доказів звірств.

БРЮССЕЛЬ – Західні країни у четвер посилили свій тиск на Росію через її вторгнення в Україну: Європейський Союз схвалив заборону російського вугілля, а Сполучені Штати намагалися позбавити Росії торгових привілеїв і заборонити продаж енергії на американському ринку.

Читайте такожПерші шпальти світової преси 7 квітня про війну в Україні

Нові покарання настали, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй провела символічно важливе голосування, щоб покарати Росію, відсторонивши її від Ради з прав людини, органу ООН, що складається з 47 членів, який може розслідувати порушення прав.

Західні дипломати назвали призупинення роботи барометром глобального обурення війною та зростаючими доказами звірств, вчинених російськими військами.

Ці докази включають нещодавно розкриті радіопередачі, перехоплені німецькою розвідкою, в яких російські війська обговорювали здійснення невибіркових вбивств на північ від Києва, столиці, згідно з двома чиновниками, поінформованими про звіт розвідки. Росія заперечує будь-яку відповідальність за звірства.

Читайте також: «Бучанська різанина»: як росія прагне уникнути відповідальності

Разом кроки, оголошені в четвер, являли собою значне посилення зусиль західних країн, щоб ізолювати та завдати більшого економічного болю Росії, оскільки її війська перегруповуються для хвилі атак на Сході України, що спричинило термінові заклики українських офіційних осіб до цивільних осіб. туди тікати.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром